Selecteer een pagina

Abbott Vascular Netherlands B.V. in Heerlen is het wereldwijde distributiecentrum van de vasculaire producten. Deze producten worden geproduceerd door Abbott fabrieken in de VS, Puerto Rico, Costa Rica en Ierland. In Heerlen worden de producten ontvangen, opgeslagen en waar nodig voorzien van extra toevoegingen, waarna ze iedere dag verstuurd worden naar ziekenhuizen en Abbott filialen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Zuid-Amerika.
Er werken ca. 150 mensen bij Abbott Vascular Netherlands, waarvan de meerderheid werkzaam is in het distributiecentrum. Per dag worden er circa 33.000 producten verscheept naar 120 landen. Veiligheid en kwaliteit zijn hierbij topprioriteit.

‘Life to the fullest’ dat is het wereldwijde motto van Abbott.
Abbott is een bedrijf in de medische sector. Bij Abbott willen we de mensen helpen zo veel mogelijk uit het leven te halen dankzij een goede gezondheid. Dit doen we met een breed scala aan op wetenschap gebaseerde voedingsproducten, diagnostische apparatuur en medische hulpmiddelen. We ontwikkelen vernieuwende diagnostische en medische apparatuur, voedingsproducten en generieke geneesmiddelen. Op dit moment doen we dat wereldwijd met 99.000 werknemers in meer dan 150 landen.
Abbott heeft een aantal divisies die allemaal gericht zijn op het ontwikkelen van producten of apparatuur die mensen betere mogelijkheden en resultaten bieden in hun streven naar een gezond leven.

Diagnostiek
De systemen die bij Abbott ontwikkeld en getest worden helpen bij het analyseren van uiteenlopende aandoeningen op een snelle, nauwkeurige en efficiënte manier. Van geautomatisseerde immunodiagnostiek en bloedanalyse systemen tot geavanceerde moleculaire diagnostiek. De technologieën van Abbott bieden zorgverleners de informatie die ze nodig hebben voor optimale medische besluitvorming.

Voeding
Voor elke levensfase biedt Abbott op wetenschap gebaseerde voedingsproducten aan onder eigen merk, waarmee Abbott bijdraagt aan de behandeling van een aantal aandoeningen die behoren tot de meest voorkomende en hardnekkigste ter wereld. Door middel van betere verpakkingen, nieuwe formuleringen en innovatieve toedieningsmethoden wordt het aanbod afgestemd op regionale zorgbehoeften.

Diabetes Care
Zelftesten vormen een belangrijk onderdeel van de diabeteszorg. En wij maken dat graag zo eenvoudig mogelijk. Onze meetsystemen helpen daarbij. Abbott staat voor eenvoudig te gebruiken producten die nauwkeurige meetresultaten geven zodat de gebruikers ervan beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen.

Neuromodulatie
Abbott’s Neuromodulatie zorgt voor een ingrijpende verandering van de behandeling van chronische pijn en bewegingsstoornissen door middel van innovatie, klinisch leiderschap en levensveranderende technologieën.

Pharmaceuticals
We doen er alles aan om miljoenen mensen te voorzien van kwalitatief goede, generieke merkgeneesmiddelen. We bieden hierbij behandelingsmogelijkheden voor verschillende aandachtsgebieden.

Vascular
Abbott zet zich in voor een nóg betere behandeling van hart- en vaatziekten. Onze vernieuwende medische technologieën zijn minimaal-invasief. Daardoor herstellen patiënten sneller en kunnen zij eerder hun leven weer oppakken.
Wij richten ons op innovatieve technologieën waarmee artsen de behandeling van vaatziekten voortdurend kunnen verbeteren. Het gaat hierbij om vaatziekten binnen en buiten het hart, hartritmestoornissen en hartklepafwijkingen.

Opdrachtomschrijving 

 studntProducStagedagen: 13, 15, 20 en 21 december 2021 (Charlemagne College Eijkhagen)

Contactpersoon: Belinda Limpens, HR business manager
Judith Eikelhof, Office manager
Arjan Gulpen, Manager Bex

Adres:  Argonstraat 1, 6422 PH Heerlen

Branche: Groothandel en detailhandel

Verwante opleidingen: bedrijfseconomie, bedrijfskunde, vervoer & logistiek, facility management, commerciele economie, techniek

________________________________________________________

Opdrachtomschrijving 2021:

De kantine: hart van het bedrijf

De kantine is toe aan een make-over. Gezien de centrale plek binnen het gebouw willen we de  kantine het hart van de organisatie maken. Een plek die uitstraalt waar Abbott voor staat. Een ontmoetings-plek gedurende de hele dag, voor alle medewerkers.

Je onderzoekt wat voor de medewerkers en verschillende afdelingen in het warehouse en kantoor van belang is.

Je denkt na over:

  • meubilair, zitplaatsen, vergadermogelijkheden
  • looproutes
  • keukenvoorzieningen, automaten
  • communicatie en informatievoorziening
  • Abbott branding en uitstraling
  • gezondheid/vitaliteit, plezier, enzovoorts.

Bedenk een nieuw plan voor de inrichting van de kantine.

Breng jij de kantine de hele werkdag tot leven?

School en profiel: Charlemagne College Eijkhagen Landgraaf, 4 vwo, alle profielen

Studentbegeleider: Timo Straat, student Industrial Product Ontwerp (IPO), Vista College

 ________________________________________________________

Opdrachtomschrijving 2020:

Transportation
De afdeling Transport is verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van de dagelijkse Inbound en Outbound stromen met de desbetreffende vervoerders.
Opdracht: onderzoek de mogelijkheden om op de afdeling Transport een Visual Management systeem te implementeren. Denk hierbij aan de gelijkenis met bijvoorbeeld een aankomst / vertrekhal van een luchthaven.