Selecteer een pagina

Arion is een snel groeiend internationaal bedrijf, gevestigd pal op de grens tussen Nederland en Duitsland.
Arion biedt oplossingen voor dagelijkse irritaties in de zorg en tovert daarmee een lach op het gezicht van patiënten en verpleegkundigen. De missie van Arion is “het leven van de huidige en toekomstige generaties patiënten en zorgverleners makkelijk, efficiënter en comfortabeler te maken”. Aan deze missie werken inmiddels 60 medewerkers met veel energie.

De opdracht heeft te maken met onze Swash® producten.
1. Het Swash® concept biedt een hygiënische, snelle en comfortabele oplossing voor het wassen van mensen op bed omdat ze hun bed niet goed uit kunnen. Swash® maakt gebruik van washandjes en -doekjes met een speciale lotion, die de huid schoonmaakt. Een pakketje Swash® bevat 8 washandjes of –doekjes, voldoende voor een complete lichaamswassing. Swash® producten worden door Arion zelf gemaakt op de grens tussen Heerlen en Aken.
2. De producten van The Slide Solution zijn gemaakt om de problemen met het aan- en uittrekken van steunkousen op te lossen. Deze producten worden in Tunesië gemaakt.

 

Opdrachtomschrijving

Stageperiode: nader te bepalen

Contactpersoon: Fabian Groven, Strategic Project Manager – Sustainability

Adres: Rutherford 11, 6422 RE Heerlen

Branche: industrie

Verwante opleidingen: o.a. RWTH, Applied Science, International Business, ‘laboratoriumopleidingen, marketing en communicatie, productontwikkeling

_____________________________________________________________

Opdrachtomschrijving 2021-2022 

Slimme oplossingen voor de (basis)zorg in de toekomst

Het aantal ouderen met een zorgbehoefte neemt de komende jaren enorm toe.

Tegelijkertijd is er een tekort aan zorgpersoneel.

Arion probeert slimme, tijd- en arbeidskosten besparende producten te ontwerpen, die enerzijds het zorgpersoneel ondersteunen efficiënter te werken en anderzijds zorgen dat steeds meer patiënten comfortabele basiszorg krijgen of zelfs zorgtaken zelfstandig kunnen uitvoeren.

Bedenk een slimme toepassing dat zorgpersoneel ontlast en dat het comfort en de kwaliteit van de basiszorg veilig stelt voor patiënten. Denk out-of-the-box om mensen in het ziekenhuis/zorgcentra of thuiswonend op een slimme manier te ondersteunen. Pitch halverwege de week jullie shortlist aan ideeën en werk 1 van de meest kansrijke ideeën uit tot een prototype die jullie aan het eind van de stage demonstreren.

NB: denk aan een duurzaam product/dienst, met zo min mogelijk impact op het milieu. Maak zo nodig gebruik van gerecycled materiaal.

School en profiel: nog te bepalen, alle profielen 

Studentbegeleider gewenst: ja

 ______________________________________________________________

Opdrachtomschrijving februari – juni 2021


“Social responsibility” is onze eerste kernwaarde en toont aan dat duurzaamheid belangrijk is bij Arion. Wij proberen voortdurend te verbeteren op het gebied van people, planet en profit. Met betrekking tot “planet” hebben wij ons bijvoorbeeld tot doel gesteld om ons afval te verminderen, bijvoorbeeld in de productie van onze Swash® producten. Toch hebben we nog altijd stukken doek (waarvan de washandjes en -doekjes zijn gemaakt) die we niet in de Swash® producten kunnen verwerken en die we daarom weg moeten gooien. Dit is zonde omdat het doek goed en schoon genoeg is om misschien voor andere dingen te gebruiken.

Onderzoek waarvoor ons restmateriaal allemaal gebruikt kan worden. Aan het einde van de stage leveren jullie een lijst op van mogelijke gebruiksdoeleinden. Voordat jullie aan de opdracht beginnen, krijgen jullie meer informatie over het materiaal.