Selecteer een pagina

Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) is gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen, het middelpunt van de chemie in Limburg. Dit is dé plek voor een leer- en innovatielab: een dynamische omgeving waar wetenschap, ontwikkeling, faciliteiten en productie bij elkaar komen. Studenten, docenten, onderzoekers en specialisten uit het bedrijfsleven werken samen aan innovatieve opdrachten op het gebied van procestechnologie en life & material sciences.

Opdrachtomschrijving 

Stageweek: week 20, 2021

Contactpersoon: Wendy Wetzels, Onderwijscoordinator en Joost Ruland, Onderwijsinnovator

Adres:   Chemelot Gate 2 (Campus), Urmonderbaan 22, 6167 RD Geleen, dan naar Center Court

Opdrachtomschrijving 2021 ‘Circulaire Kunstemakerij’

  • Een ontwerp voor een duurzaam product van gerecycled plastic, dat als relatiegeschenk kan dienen.
  • Een grote uitvoering van dit relatiegeschenk moet haalbaar zijn (tentoongesteld)
  • In het ontwerp wordt een chip verwerkt die automatisch verbindt met de totem van CHILL
  • Ontwerp het concept dat je wil maken
  • Lever een prototype op dat we evt kunnen tentoonstellen in de Domijnen

Opdrachtomschrijving 2020 

Kunnen we iets nuttigs maken van het kunststofafval uit de PMD-zak?

Bedenk iets nuttigs voor het kunststofafval dat in de PMD-zak zit. Hierbij wordt begonnen met het uitzoeken welke kunststoffen er in de zak zitten en het bepalen van de eigenschappen hiervan en vervolgens wordt er een creatieve oplossing bedacht, die op het einde gepresenteerd wordt

Neem van thuis een PMD-zak mee, gevuld met reeds gereinigd kunststof afval ( i.v.m. schimmels en dergelijke). Tijdens de stage analyseer je welke kunststoffen er in ze zak zitten en bekijk je hoe die opnieuw verwerkt kunnen worden en tot wat. Daarnaast ga je testen uitvoeren om te bekijken of de eigenschappen bij recycling nog even goed zijn als nieuw materiaal.

De week wordt afgesloten met een minisymposium waar ook ouders en andere belangstellenden van harte welkom zijn. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 17 april van 13.00 – 15.30.

Belangrijk!
Voordat je aan je stage bij Chillabs begint moet je een aantal stappen doorlopen

  • Alle stagiairs geven hun naam, e-mailadres en telefoonnummer door aan de contactpersoon van de stage. Met deze gegevens word je aangemeld voor je stage.
  • Je ontvangt per e-mail een filmpje over de veiligheid dat je moet bekijken.
  • Na het bekijken van het filmpje ontvang je een QR-code per e-mail. Print deze QR-code of zet hem op je telefoon zodat je door de slagboom kunt.

Op je eerste dag wordt je bij de ingang opgevangen.