Selecteer een pagina

Columbus, Cube, Continium op Museumplein Limburg

Een complex van drie culturele instellingen siert sinds eind 2015 Museumplein Limburg te Kerkrade. Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center zijn ieder op zich te bezoeken, maar vormen een drie-eenheid in die zin dat ze zowel fysiek, als thematisch en organisatorisch met elkaar verbonden zijn. Het aan het Museumplein Limburg gelegen theater, museum en discovery center vertellen ieder een deel van het oudste verhaal ter wereld: de relatie van de mens met wereld waarin hij leeft.

In Continium ontdekken bezoekers hoe we wetenschap en techniek gebruiken om onze wereld te ontwikkelen, zowel in het verleden, als het heden en de toekomst. Met de interactieve ontdekopstellingen ontdekken jonge bezoekers hoe de wereld om hen heen werkt. In de Labs van Continium gaan bezoekers zelf aan de slag met het maken van een technisch product. Continium presenteert met regelmaat wisselexposities met een actueel onderwerp en beheert een uitgebreide collectie industrieel erfgoed.

Opdrachtomschrijving 2019

Stageweek:  Week 14, dinsdag 2 t/m vrijdag 5 april 2019

Contactpersoon: Marcel de Jonge

Adres:    Museumplein 2, 6461 MA Kerkrade

Opdrachtomschrijving:

In december 2019 wordt de Explore Zone van Continium vernieuwd. De Explore Zone is een belangrijk onderdeel van de vaste presentatie van Continium bestaande uit een 20-tal stations waarin op een interactieve manier spelenderwijs een aantal thema’s zoals energie, het menselijk lichaam, gezondheid, arbeid, communicatie, transport, programmeren, materialen, wonen, drones en robotica wordt belicht.

Bij het vernieuwingsproject van een aantal stations speelt een aantal factoren een rol: de inhoudelijke invulling van het thema en de vorm waarin de presentatie zal worden gerealiseerd (hands-on spel, film, VR, game). Het projectteam van Continium vraagt de leerlingen vanuit de beleving van de kerndoelgroep (8-14 jaar) en hun eigen leeftijdsgenoten (scholieren 14-18 jr.) interactieve doe-opstellingen op het gebied van Wetenschap & Techniek passend binnen de nieuwe thema’s van de Explore Zone te bedenken en in woord en beeld uit te werken. Ook wordt ze gevraagd hun mening te geven over de al gekozen doe-opstellingen en de uitvoering daarvan.