Selecteer een pagina

ENGIE Services is de grootste technische dienstverlener van Nederland. Met circa 6000 medewerkers in Nederland werken we iedere dag hard aan de meest innovatieve concepten en integrale en duurzame oplossingen voor onze klanten in de industrie, energie, infrastructuur en utiliteit. Wij spelen op een verantwoorde manier in op maatschappelijke ontwikkelingen en actuele thema’s in werk- en leefomgeving.

Samen met ENGIE Energie, ENGIE E&P, ENGIE Fabricom en ENGIE Laborelec vormen wij ENGIE in Nederland. Door onze krachten te bundelen ontstaat er een unieke combinatie van vaardigheden en kennis op het gebied van duurzame energie, technologie en digitalisering.

Als onderdeel van de internationale ENGIE Groep willen wij als één merk een leidende rol in de energietransitie spelen.

De energietransitie

Wij zijn het bedrijf dat voorop loopt in de energietransitie en dat ook echt waarmaakt. Wij geven richting aan deze verandering en helpen klanten (bedrijven, instellingen en consumenten) om de stap van een fossiele naar een 100% duurzame energiehuishouding, en tevens de beweging van decentralisatie, zo snel en zo kostenefficiënt mogelijk te maken.

Opdrachtomschrijving 

Stageweek: in overleg te bepalen

Contactpersoon: Lonne Peters, medewerker continuous improvement

Adres: Amerikalaan 35, 6199 AE Maastricht-Airport

Opdrachtomschrijving:

Digitale informatie kan hedendaags op verschillende manieren worden getoond aan de gebruikers. Een revolutionaire, nieuwe manier van data presentatie is Augmented Reality. Dit houdt in dat de reële wereld wordt gecombineerd met de digitale wereld. Microsoft heeft hiervoor een speciaal device geïntroduceerd: De Microsoft Hololens. Dit is een portable computer, geïntegreerd in een 3D bril. Met de Hololens is het mogelijk om zogenaamde hologrammen in de ‘echte’ wereld te plaatsen. Wat dit allemaal inhoudt, hoe het werkt en hoe het uitziet, ga je ervaren bij ENGIE.

 

  • Dag 1: Kennismaking, presentatie ENGIE, demonstratie Hololens, uitleg opdracht, VR (Virtual Reality) demonstratie
  • Dag 2: Werken aan opdracht, rondleiding Datacenter
  • Dag 3: Bezoek Zuyderland ziekenhuis en energiecentrale Zuyderland
  • Dag 4: Voor de middag uitwerken presentatie en na de middag het geven van de presentatie voor ENGIE personeel, ouders, docenten enz.

OPDRACHT:
In de eerste twee dagen hebben we laten zien waar wij als ENGIE nu mee bezig zijn. De komende jaren zal de wereld niet stilstaan en zeker niet de technologische ontwikkeling. Hoe zullen onze werkzaamheden er volgens jullie in de toekomst (5 jaar) met dit in het achterhoofd uitzien.