Selecteer een pagina

De afdeling Instrument Development, Engineering and Evaluation (IDEE) is de engineeringafdeling van het MUMC + en faciliteert het MUMC + bij zijn kerntaken (onderzoek, onderwijs en zorgverlening). Haar missie is om baanbrekend onderzoek mogelijk te maken met unieke apparatuur. Focus hierbij ligt op het gebied van draagbare meetsensoren, indirecte calorimetrie en  samplepreparatie voor nanoscopie en massaspectrometrie. Verder is er uitgebreide R&D ervaring onder andere op het gebied van CardioThoracale chirurgie, schedelimplantaten en evenwichtsonderzoek. Binnen  IDEE zijn vakmensen met verschillende opleidingen actief; fysica, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, (embedded) software ontwikkeling, design en usability. IDEE heeft grote ervaring met de ontwikkeling van medical devices en is daarvoor dan ook gecertificeerd.

Opdrachtomschrijving 2019

Stageweek: Week 16, maandag 15 april t/m donderdag 18 april 2019

Contactpersoon: Iwan de Jong

Adres:   Universiteitssingel 50, 6229 ER Maastricht. Dan via loopbrug naar binnen en naar kamer 0.246 (niveau 0).

Opdrachtomschrijving:

Achtergrond:
Bewegen is gezond. Het is goed voor het gezondheidsherstel (revalidatie), behoud van gezondheid en preventie. Daarom willen wij patiënten die zich in het MUMC (Maastricht Universitair Medisch Centrum) verblijven motiveren om te gaan bewegen. Echter tijdens het verblijf van een patiënt heeft hij/zij weinig te doen in het MUMC en valt er weinig te beleven.

Opdracht:
Bedenk looproutes (bv kunstroute, speurtocht, ‘treasure hunt’) voor de verschillende doelgroepen (kinderen, ouderen etc) zodat zij iets hebben te doen tijdens hun verblijf en tot bewegen worden gestimuleerd. Deze concepten kunnen uitgewerkt gebruikmakend van verschillende technieken; papier, een app ed.

Agenda:

 • Dag 1
  Introductie en rondleiding MUMC – afdeling fysiotherapie
  Bedenken en uitwerken oplossingen.
 • Dag 2 en 3
  Bedenken en uitwerken oplossingen.
 • Dag 4
  Eindpresentatie en voorbereiding