Selecteer een pagina

Laura Metaal Staalcenter Maastricht is een staalcenter van faam waar kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Het staalcenter is gevestigd in de Beatrix haven te Maastricht waar de grootste binnenhaven van staalverwerkende industrie binnen Europa gevestigd is. In loondienst worden bij Laura Metaal platen gericht en geknipt van alle mogelijke kwaliteiten warm gewalst staal in diktes van 2mm dik t/m 25mm en lengtes tot 16 meter. Laura Metaal heeft een unieke positie binnen Europa, omdat alleen hier de grootste combinatie van grote plaatdiktes met zeer hoge rekgrenzen verwerkt kunnen worden. Daarnaast beschikt Laura Metaal over een unieke zelfontwikkelde plaatbeitslijn welke diktes t/m 35mm kan verwerken in alle soorten van kwaliteiten. Dit alles onder 1 dak waarin meer dan 60.000 ton coils en 25.000 ton plaat kan worden opgeslagen. De kracht van Laura Metaal is het gebruik van de expertise aanwezig bij de eigen mensen, welke leidt tot het continu bezig zijn met zoeken naar vernieuwing en optimalisatie van apparatuur en processen.

Opdrachtomschrijving 

Stageweek: in overleg te bepalen in schooljaar 2021-2022

Contactpersoon: Eric Voets, Manager Logistiek

Adres: Ankerkade 51, 6222 NL Maastricht

Branche: Industrie

Verwante opleidingen: Logistiek, Werktuigbouwkunde, Technische bedrijfskunde, Electrotechniek, Engineering, Commerciele Economie

______________________________________________________________________________________

Opdrachtomschrijving 2021

Het in kaart brengen van het fysieke logistieke proces en deze optimaliseren. Chauffeurs (veelal vanuit buitenland) moeten duidelijker geholpen worden waardoor een betere doorstroming tot stand komt. Aspecten als ladingzekeren moeten daarbinnen veilig gesteld worden.

Maak een infographic, stripverhaal of een andere postervorm om de routing te verduidelijken.

School en profiel: nog te bepalen, vmbo Techniek

Studentbegeleider gewenst: ja 

 _______________________________________________________________________________________

 

Opdrachtomschrijving 2020

Contactpersoon: Patrick Körvers, Plant Manager

Laura Metaal beschikt over 2 zogenaamde decoillijnen waar het staal gericht en geknipt wordt. Batchgewijs worden rollen staal (coils) op een lijn geplaatst en “afgerold.”  Op de “grootste lijn” hebben we sinds een jaar een state of the art automatisch meetsysteem geïnstalleerd. Middels dit systeem leggen we van elke plaat t/m8 meter lang, middels camera en laser technieken, de dimensies tot een 0,5mm nauwkeurig vast. Op deze wijze creëren we een plaat DNA van elke plaat welke we produceren.

De opdracht is in kaart te brengen wat de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid is van dit systeem door gebruik te maken van methodieken uit de “lean” wereld, zoals o.a. Cp, Cpk, etc. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van onze decoillijn achterhalen en verder optimaliseren, plus de klant voorzien van juiste en betrouwbare gegevens.