Selecteer een pagina

Laura Metaal Staalcenter Maastricht is een staalcenter van faam waar kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Het staalcenter is gevestigd in de Beatrix haven te Maastricht waar de grootste binnenhaven van staalverwerkende industrie binnen Europa gevestigd is. In loondienst worden bij Laura Metaal platen gericht en geknipt van alle mogelijke kwaliteiten warm gewalst staal in diktes van 2mm dik t/m 25mm en lengtes tot 16 meter. Laura Metaal heeft een unieke positie binnen Europa, omdat alleen hier de grootste combinatie van grote plaatdiktes met zeer hoge rekgrenzen verwerkt kunnen worden. Daarnaast beschikt Laura Metaal over een unieke zelfontwikkelde plaatbeitslijn welke diktes t/m 35mm kan verwerken in alle soorten van kwaliteiten. Dit alles onder 1 dak waarin meer dan 60.000 ton coils en 25.000 ton plaat kan worden opgeslagen. De kracht van Laura Metaal is het gebruik van de expertise aanwezig bij de eigen mensen, welke leidt tot het continu bezig zijn met zoeken naar vernieuwing en optimalisatie van apparatuur en processen.

Opdrachtomschrijving 2019

Stageweek: Week 15, 9-12 april 2019

Contactpersoon: Patrick Körvers

Adres: Ankerkade 51, 6222 NL Maastricht

Opdrachtomschrijving:

Laura Metaal beschikt over 2 zogenaamde decoillijnen waar het staal gericht en geknipt wordt. Batchgewijs worden rollen staal (coils) op een lijn geplaatst en “afgerold.”  De opdracht is het optimaliseren van verschillende productietechnische handelingen aan de 2 lijnen door gebruik te maken van methodieken uit de “lean” wereld, zoals o.a. SMED, 5S, etc.

Concreet:
De knip-/hak- en bezoom- messenwissel processen in kaart brengen en meten van de verschillende onderliggende stappen en tijden om zo de uiteindelijke doorlooptijd te kunnen optimaliseren. Uitzoeken wat de optimale manier is voor het wisselen van de verschillende soorten messen; uitvoeren van handelingen parallel, vooraf, etc, etc.