Selecteer een pagina

Over Qwiek

Qwiek gaat verder dan alleen het verkopen en ontwikkelen van zorgondersteunende producten. Qwiek gelooft in het creëren van een zorghuis beleving waar je naar uit kunt kijken; een missie die al meer dan 5 jaar succesvol wordt nagestreefd.

Opdrachtomschrijving

 

Stageweek: 22, 23, 24 april 2024 (onder voorbehoud) 

Contactpersoon: Chris Rameckers, Commercieel Directeur

                                 Dave Alken, Manager Operations

Adres: Euregiopark 4, 6467 JE Kerkrade

Branche: Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening

Verwante opleidingen: multimedia, technologie, zorg

__________________________________________________________________________

Opdrachtomschrijving 2023 (mogelijk ook voor 2024):

Bedenk een nieuw(e) product/dienst voor Qwiek voor toepassing in zorgcentra.

Workshop Design Thinking, bezoek Zorgcentrum, pitchen van ideeen en prototypen van het gekozen idee, afsluiting met eindpresentatie.

School en profiel: Sintermeertencollege Heerlen, 4/5 h/v alle profielen

Studentbegeleider: student Zuyd Communications, Multimedia & Design

_________________________________________________________________________

Opdrachtomschrijving 2020: ‘Qwiek.snooze’

Qwiek staat voor de ontwikkeling van zorgondersteunende producten. Producten die in de ouderen- en gehandicaptenzorg toegepast worden door verpleegkundigen en verzorgenden. Een recent gelanceerd product, genaamd de Qwiek.snooze, is een slim muziekkussen dat speciaal is ontwikkeld om cliënten met slaapproblemen, met behulp van ontspannende muziek te ondersteunen bij het in slaap vallen. De Qwiek.snooze is ontwikkeld in samenwerking met muziektherapeuten om te kunnen worden gebruikt bij de door Vilans erkende muziekkusseninterventie. Ouderen met dementie hebben vaak last van agitatie in de avond en nacht. Dit kan resulteren in nachtelijk dwalen, roepgedrag of desoriëntatie. Met behulp van een persoonlijke muziekbeleving zorgt de Qwiek.snooze voor herkenning bij de cliënt, wat rustgevend werkt en kan leiden tot een verbeterde nachtrust.

De Qwiek.snooze hoeft zich echter niet te beperken tot 1 doelgroep aangezien er vele mensen zijn die slecht slapen. Graag zouden we bij Qwiek willen laten onderzoeken hoe groot de slaapproblematiek is bij middelbare scholieren en tevens een oplossing gepresenteerd krijgen om deze slaapproblematiek op te lossen zoals de Qwiek.snooze dat is voor de mensen met dementie.