Selecteer een pagina

Reinigingsdiensten Rd4 verzorgt de inzameling en verwerking van​ afvalstromen voor de gemeenten Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Vaals en Voerendaal. Daarnaast beheren wij de milieuparken in deze gemeenten, verzorgen wij de straatreiniging, transport, kringloopactiviteiten en gladheidbestrijding. Verder adviseren wij de gemeenten bij hun afvalbeleid. Uitstekende dienstverlening richting onze burgers en bedrijfsklanten staat voor ons centraal.

Rd4 is een in de regio gewortelde publieke reinigingsorganisatie die in opdracht van de aangesloten gemeenten de wettelijke afvalzorgplicht volledig voor haar rekening neemt door een zo optimaal mogelijke exploitatie en beheer (maatschappelijk, financieel en milieu) van de gehele afvalketen. Rd4 vindt haar oorsprong in 1998 wanneer de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf als een van de eersten een gemeenschappelijke reinigingsdienst, Rd4 starten. Inmiddels is deze gemeenschappelijke regeling gegroeid naar 11 gemeenten.

Opdrachtomschrijving

 

Stageweek: in overleg te bepalen

Contactpersoon: Bram van Roon, Project coordinator Beleid & Verkoop

Adres:  Nijverheidsweg 4A, 6422 PD Heerlen

Opdrachtomschrijving 2021:

We zien dagelijks dat inwoners uit ons gebied afval dumpen bij de ondergrondse containers. Rd4 beheert een groot netwerk van ondergrondse containers in Zuid-Limburg (wel 1600 stuks). Hoe kijken jullie naar deze locaties, waarom dumpen mensen afval bij de containers, hoe zouden we dit kunnen voorkomen? Allemaal vragen die opkomen bij dit thema. De opdracht die er dan ook voor jullie ligt: Kom met het beste idee om deze dumpingen te voorkomen om onze en jullie omgeving schoon en veilig te houden.

Opdrachtomschrijving 2020:

De markt waarin wij verkeren (circulaire economie) gaat een grote transitie tegemoet. Welke ontwikkelingen spelen er en hoe kunnen wij onze regio klaar gaan maken voor deze toekomst. Hoe zien de huidige scholieren onze positie en welke mogelijkheden zijn er om deze verder te ontwikkelen.