Selecteer een pagina

Reinigingsdiensten Rd4 verzorgt de inzameling en verwerking van​ afvalstromen voor de gemeenten Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Vaals en Voerendaal. Daarnaast beheren wij de milieuparken in deze gemeenten, verzorgen wij de straatreiniging, transport, kringloopactiviteiten en gladheidbestrijding. Verder adviseren wij de gemeenten bij hun afvalbeleid. Uitstekende dienstverlening richting onze burgers en bedrijfsklanten staat voor ons centraal.

Rd4 is een in de regio gewortelde publieke reinigingsorganisatie die in opdracht van de aangesloten gemeenten de wettelijke afvalzorgplicht volledig voor haar rekening neemt door een zo optimaal mogelijke exploitatie en beheer (maatschappelijk, financieel en milieu) van de gehele afvalketen. Rd4 vindt haar oorsprong in 1998 wanneer de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf als een van de eersten een gemeenschappelijke reinigingsdienst, Rd4 starten. Inmiddels is deze gemeenschappelijke regeling gegroeid naar 11 gemeenten.

Opdracht 2020

Contactpersoon: Bram van Roon

Adres:  Nijverheidsweg 4A, 6422 PD Heerlen

De markt waarin wij verkeren (circulaire economie) gaat een grote transitie tegemoet. Welke ontwikkelingen spelen er en hoe kunnen wij onze regio klaar gaan maken voor deze toekomst. Hoe zien de huidige scholieren onze positie en welke mogelijkheden zijn er om deze verder te ontwikkelen.

 

Opdrachtomschrijving 2019

Stageweek: Week 14, maandag 1 april t/m donderdag 4 april 2019

Contactpersoon: Joost Bouhuijs

Adres:  Nijverheidsweg 4A, 6422 PD Heerlen

Jullie starten de vierdaagse stage met een introductieprogramma over Reinigingsdiensten Rd4 . Door dit programma krijgen jullie een beeld over ons bedrijf en welke diensten wij allemaal voor onze 11 gemeentes uitvoeren. Vervolgens gaan jullie je verdiepen in de achtergrond die bij onze organisatie hoort en zoeken jullie van alles uit rond het thema Van Afval Naar Grondstof (VANG). Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en staat er een sorteerproef op de planning. Jullie gaan een klein gedeelte van het afval uit twee verschillende wijken sorteren, jullie analyseren de uitkomsten en proberen de verschillen in de uitkomsten te verklaren. Tot slot zoeken jullie uit wat Rd4 met de verschillende afvalstromen doet. Waar brengen wij het naar toe? Wat wordt er van gemaakt? Jullie sluiten af met een presentatie.

Rd4 geeft afval toekomst. Aan het eind van deze stage weten jullie hoe wij dat doen.