Selecteer een pagina

Over het Thermen Museum

 

Het Thermenmuseum in Heerlen vertelt het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg. Een stuk cultuur, overgedragen van de Romeinen aan Heerlen en omgeving. Dompel je onder in de wereld van de Romeinen en bezoek de Nachtwacht van de Nederlandse archeologie! Bezoek het Heerlens Romeins Badhuis en raak onder de indruk van de vindingrijkheid, kracht en slimheid van de Romeinen. Een bijzonder museum in Heerlen!

Geniet samen van de Romeinse ontdektocht voor families met kinderen (vanaf 7 jaar): Lucius & Amaka en het verloren fresco van Coriovallum. Help jij Lucius en Amaka om het fresco van Coriovallum weer compleet te krijgen? Ga dan aan de slag met allerlei opdrachten waarmee je alles leert over het museum en het badhuis. Je gaat samen met het hele gezin op ontdekkingsreis door het Thermenmuseum.

Opdrachtomschrijving

Titel Opdracht: Hoe kan het Thermenmuseum zichtbaar blijven tijdens de sluiting?

Bedrijf: Thermenmuseum Heerlen

Contactpersoon: Jody Martens

Adresgegevens: Coriovallumstraat 9, 6411 CA Heerlen

Website: www.thermenmuseum.nl

Branche: Musea – Cultuur

Verwante studierichtingen: Facilitair Management – Archeologie – Geschiedenis – Communication & Multimedia Design

Doelgroep opdracht: 4/5 h/v

Profiel: Cultuur / Economie / Natuur & Techniek / Natuur & Gezondheid

(School: nader te bepalen)

Geschikte week/weken: 2-4 april 2024

Student als begeleider: Mei Lin en Lamijae (Fontys Lerarenopleiding)

_________________________________________________________________________

Opdrachtomschrijving Thermen Museum

Binnenkort sluit het Thermenmuseum voor een aantal jaren de deuren. De reden hiervoor is een grootschalige nieuwbouw van het museum. Tijdens deze periode dat het museum gesloten is willen we wel graag zichtbaar blijven in de stad en bij het onderwijs.

 

Opdrachtomschrijving: De leerlingen bedenken een aantal manieren waarop het museum zichtbaar kan blijven in de tijd dat het oude museum de deuren sluit.

Aanvullende randvoorwaarden/criteria:

Welke studierichting of beroep is aan deze opdracht gekoppeld: Facilitair Management – Archeologie – Geschiedenis – Communication & Multimedia Design