Selecteer een pagina

Vectioneer is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp en de realisatie van Mechatronische Systemen, zoals industriële robots, vluchtsimulatoren en attracties. De focus ligt op Human-Centered Engineering, dat wil zeggen technologie waar de mens en de machine aan elkaar verbonden zijn of zelfs geïntegreerd werken. Dit stelt hoge eisen aan de veiligheid en bruikbaarheid en vergt zowel kennis van techniek als van de mens.

Om een beeld te krijgen van ons bedrijf kun je deze video bekijken:

Kijk ook de andere videos op ons vimeo kanaal

Opdrachtomschrijving 

Stageweek: 22, 23, 24 april

School: Sintermeertencollege Heerlen, 5 vwo

Contactpersoon: Philippe Piatkiewitz en Ken van de Weerdt

Adres:    Karveelweg 19b, 6222 NJ Maastricht

Branche: Industrie

Verwante opleidingen:

HBO – Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Mechatronica

WO – Electrical Engineering, Mechanical Engineering, Systems and Control 

_________________________________________________________________

 Opdrachtomschrijving 2023-2024

Leer jij onze robot een nieuw kunstje?

In de krant is veel te lezen over robots; als je het nieuws mag geloven gaan ze steeds meer ons werk doen en hoeven we straks zelf helemaal niets meer te doen. Robots gaan de wereld veroveren!
Maar zo ver is het nog niet. Het blijkt hartstikke moeilijk om robots ook maar de meest eenvoudige dingen te laten doen, laat staan dat ze zelfstandig dingen gaan bedenken. Om robots slimme dingen te maken zijn er slimme mensen nodig, zoals jij!
Bij het bedrijf Vectioneer leer je wat je nodig hebt om een robot te laten doen wat je wilt. Een robot is een machine die verschillende taken zelfstandig (autonoom) kan uitvoeren, dit is anders dan bijvoorbeeld een koffiemachine die alleen maar koffie kan zetten of een boormachine die alleen kan boren. Een robot kun je allerlei dingen laten uitvoeren, maar je moet hem wel precies vertellen wat en hoe hij dat moet doen. Een robot is nog steeds een machine, zoals alle andere machines, met een vast aantal onderdelen en bewegingsmogelijkheden, maar het is de software (of besturing) die maakt dat de robot zich kan aanpassen. We gaan dus programmeren.
Bij deze opdracht leer je hoe robots in elkaar zitten, hoe ze bewegen en hoe je ze iets kunt laten doen wat ze eerst niet konden. Je gaat denken, tekenen, rekenen, en programmeren. In vier dagen proberen we je genoeg kennis te geven zodat je aan het eind van de opdracht een echte robot een kunstje kunt laten doen!

Binnen je projectteam krijg je hulp van de robot-experts van Vectioneer en van een student, die je alles mag vragen en die je helpen bij het uitvoeren van de opdracht.

De stage zal worden afgesloten met een presentatie, waarbij ook de ouders van harte welkom zijn.

 Studentbegeleider: Driek van der Meulen, student Communication and Multimedia Design