Selecteer een pagina

 

Beleef-je-loopbaan_Tijn-Maessen

Verbinden, Ervaren en Innoveren

Het is niet elke dag dat we de kans krijgen om met jonge enthousiastelingen zoals Tijn Maessen te praten die zo enthousiast zijn over technologie en het bedrijfsleven. Tijn heeft, tijdens zijn schooltijd, al meerdere indrukwekkende stappen gezet in zijn professionele loopbaan. Wij spraken met hem over zijn ervaringen, ambities en de rol van kunstmatige intelligentie in zijn carrière.

Future-Tech-Challenge

Een Verbinding Maken: Keyport Ontbijtsessie

Bij een recente ontbijtsessie in Roerdalen gaf Tijn samen met zijn docent meneer Raemaekers en Maartje Kessels een inkijkje in de wereld van Keyport. “Hier hebben we besproken hoe Keyport bedrijven met scholieren verbindt,” vertelt Tijn. Hij deelde zijn persoonlijke ervaringen over projecten zoals de European Future Tech Challenge en stages die hij via Beleef je Loopbaan heeft gedaan.

Tijn-Maessen-Equans

Een Stortvloed aan Ervaringen

Tijn heeft al een indrukwekkend aantal projecten achter de rug voor zijn leeftijd. “De standaardvakken zijn interessant, maar de praktijkervaring die ik opdeed bij bedrijven zoals EQUANS was een unieke kans om de theorie in praktijk te brengen,” zegt hij. En het zijn niet alleen de technische vaardigheden die hij heeft opgedaan. Presenteren aan directeuren en andere belanghebbenden heeft hem geleerd hoe essentieel communicatie is in het bedrijfsleven.

De Sprong naar CBS Heerlen

De weg naar CBS Heerlen was voor Tijn een natuurlijke voortzetting van zijn interesse in technologie en data. Bij CBS gaat hij zich richten op de toepassing van AI binnen de communicatieafdeling. “Ik wil het CBS helpen de mogelijkheden van AI in hun communicatiestrategie te zien,” Tijns meesterproef bij het CBS is slechts het begin. Hij ziet deze ervaring dan ook als een opstap naar zijn toekomstige studie in Psychology & Technology. “Mijn ervaringen bij het CBS zullen een solide basis vormen voor mijn verdere studie en loopbaan.”

Tijn Maessen is een stralend voorbeeld van hoe de nieuwe generatie studenten de grenzen van onderwijs en bedrijfsleven verlegt. Met een passie voor technologie, een drive om te leren, en een verlangen om een verschil te maken, is Tijn ongetwijfeld op weg naar een indrukwekkende toekomst. En wij? Wij kunnen niet wachten om te zien wat hij vervolgens gaat bereiken.