Selecteer een pagina

In de dynamische wereld van de technologie en duurzaamheid is het essentieel om een frisse en innovatieve blik te hebben. Geelen Counterflow, een vooraanstaand bedrijf in de metaalindustrie dat zich specialiseert in de productie van machines, zet stevig in op deze visie. Dit doen ze niet alleen door hun duurzame bedrijfsmissie en innovatieve producten, maar ook door hun unieke samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen.

  1. Wat is je functie en hoe lang ben je al werkzaam binnen Geelen Counterflow? 

Ik ben HR medewerker sinds oktober 2021, dus ruim twee jaar.

 

  1. Wat vind je zelf het leukste binnen deze functie?

Het bezig kunnen zijn met de ontwikkeling van anderen. Dat kunnen medewerkers zijn, maar ook stagiaires. Zien dat iemand groeit in zijn of haar functie geeft mij energie!

 

  1. Hoe ziet de samenwerking tussen Beleef Je Loopbaan en Geelen Counterflow eruit?

We hebben samen verschillende opdrachten op papier gezet, zodat er altijd iets ligt voor een groepje leerlingen. Dat gaat van personeelsvraagstukken tot het creëren van meer naamsbekendheid, er is van alles mogelijk. 

Wanneer er een school of een specifieke groep leerlingen een opdracht voor een bedrijf mag gaan uitvoeren, kijken wij of dit in onze agenda past en welke opdracht dan zou passen.

We hebben bijvoorbeeld al een groepje vanuit Broekhin College gehad die onze sociale media zijn gaan bekijken en daar aanbevelingen over hebben gedaan. 

En nu starten 5 leerlingen havo 5 van Sint Ursula om vanuit Gen-Z perspectief een communicatieplan uit te werken, zowel het businessmodel (de dienst) als operationeel plan: social media uitingen opleveren. In februari wordt het eindresultaat gepitcht. Door in te spelen op een écht vraagstuk van ons als bedrijf krijgt hun profielwerkstuk extra betekenis!

 

  1. Kan je beschrijven hoe de leerlingen bij Geelen Counterflow praktische ervaring opdoen? Welke soort projecten of activiteiten worden hen aangeboden?

Er zijn verschillende projecten mogelijk. We willen ze vooral laten zien dat er veel meer mogelijk is binnen een bedrijf dan ze waarschijnlijk denken.

Wij zijn een organisatie in de metaalindustrie, we produceren machines, maar je kunt ook bij ons werken als je een management, commerciële of financiële kant op wilt.

Dat is iets wat ik ze graag wil laten zien, zelf had ik ook nooit gedacht dat ik in een machine fabriek zou gaan werken.

Daarom laten we ze niet alleen technische vraagstukken behandelen, maar ook HR of marketing vragen.

Tot nu toe hebben we rondleidingen gegeven en dus sociale media vragen bij de leerlingen neergelegd.

 

  1. Je werkt nauw samen met onderwijsinstellingen. Hoe draagt deze samenwerking bij aan de ontwikkeling van zowel studenten als voor Geelen Counterflow?

Zoals ik bij de vorige vraag al zei, willen we ze vooral laten zien wat er allemaal mogelijk is. Wij kunnen de jongere generatie “gebruiken” in die zin, dat we een nieuwe kijk op bepaalde onderwerpen creëren.
Zij hebben er na een bezoek of een opdracht weer iets meer ervaring bij, hebben een bedrijf eens van binnen gezien en weten wellicht weer meer over de kant die ze op willen na de middelbare school.

 

  1. Hoe ondersteunt Geelen Counterflow de carrièreontwikkeling van jonge leerlingen? Zijn er specifieke programma’s of initiatieven die hen helpen hun vaardigheden en professionele netwerk uit te bouwen?

We werken via Keyport mee aan verschillende programma’s zoals Regio in je Rugzak, het MakeTech Platform, een casus voor PO leerlingen binnen het Spark Tech Lab en nu ook een VO opdracht binnen Beleef je Loopbaan.

 

  1. Hoe worden thema’s als duurzaamheid en innovatie geïntegreerd in de leerervaringen van de studenten bij Geelen Counterflow?

Onze organisatie ademt duurzaamheid! We stralen het niet alleen uit met ons kantoor, maar het zit ook verwerkt in onze missie.

Dat krijgen ze ook mee wanneer we ons verhaal vertellen, wij willen als bedrijf onderdeel van de oplossing zijn en niet van het probleem. Daarom willen we er alles aan doen om te werken naar de missie van 100% duurzaam.

Onze Elektrische droger is een mooie innovatie die dat laat zien. De R&D afdeling is constant bezig met nieuwe ontwikkelingen, zo zijn ze 10 jaar geleden gestart met het ontwikkelen van een droger die op warmte pompen draait.

Toen was dit nog niet zo’n groot onderwerp als nu, maar doordat ze er toen mee begonnen zijn kan hij nu worden verkocht.

Vandaag de dag staat deze in het veld en bespaart hij enorme hoeveelheden aan energie (gasverbruik).